27. decembar 2023.27. dec 2023.
Godišnja izložba Odeljenja za decu

Godišnja izložba Odeljenja za decu

U sredu, 27. decembra 2023. godine, u 18 časova u galeriji Biblioteke šabačke svečano će biti otvorena Godišnja izložba Odeljenja za decu „Vrt detinjstva“.

Inspirisana je značajnim jubilejom – obeležavanjem 125 godina od rođenja Desanke Maksimović. U kreiranju izložbe su učestvovali učenici Osnovne škole „Žika Popović“ iz Posavotamnavskog Belotića, kao i polaznici Radionice „Korak u svet knjiga“ i Radionice stripa. Svi zainteresovani sugrađani će postavku moći da pogledaju do 19. januara 2024. godine.

Bogato stvaralaštvo Desanke Maksimović je poslužilo kao inspiracija za radove učenika od petog do osmog razreda Osnovne škole „Žika Popović“ iz Posavotamnavskog Belotića. U kreativnom procesu ih je vodila nastavnica likovne kulture Kristina Pantelić, kao i bibliotekarke Biljana Bogojević, Marija Vuković i Aleksandra Erdevički Tomić. U okviru postavke će biti prikazana dela nastala u raznim tehnikama – crtež, dekupaž, kolaž, modelovanje. Doprinos u stvaranju Godišnje izložbe dali su i polaznici Radionice stripa, koji su pesnikinju Desanku Maksimović predstavili kroz devetu umetnost. Svojim umetničkim kreacijama su i predškol

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa