11. januar 2024.11. jan 2024.
B. Lagundžić (foto: KSS)

B. Lagundžić (foto: KSS)

Branko Lagundžić - najbolji sportista Podrinja 2023. godine

Branko Lagundžić nosi epitet dvostrukog pobednika u izboru Glasa Podrinja za najbolje sportiste u 2023. godini. Ostvario je ubedljivu pobedu među čitaocima, a dobio je i podršku četvoročlanog žirija.

Mladi kajakaš Zorke započeo je sezonu kao jedan od reprezentativaca, a onda je uspehe nagovestio izbijanjem prvog vremena na nacionalnom nadmetanju reprezentativaca u jednosedu na 1.000 metara. Bio je bolji i spremniji od iskusnijih i tako izborio pravo da prvi put nastupi na Svetskom prvenstvu za seniore. Duizburg ga je čekao u septembru, a pre njega je trebalo proći kroz leto i dva velika takmičenja za mlađe seniore.

Branko i trener Uroš Pavlović (foto: priv. fb profil)


Vredan rad nije pratila fortuna. Najpre na Svetskom, a potom i na Evropskom prvenstvu doslovno su ga trenuci delili od bronze. Prošao je kroz cilj kao četvrti u K1 1.000 na SP u Italiji početkom jula (17 stotinki od medalje) i EP u Portugalu dve sedmice kasnije. U Nemačkoj je na debiju na Svetskom prvenstvu za seniore u jednosedima na 500 i 1.000 metara stigao do B finala kao najmlađi učesnik.

Na nivou Srbije je sezonu zaokružio titulama u jednosedima na 500, 1.000 metara, dvosedu i četvorosedu na 1.000 metara, odnosno bronzama u četvorosedu na 200 i 500 metara, kao i dvosedu na 500 metara.

Jedan od vodećih kajakaša Srbije (foto: priv. fb profil)
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa