13. januar 2024.13. jan 2024.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Godišnja izložba Udruženja likovnih stvaralaca Šapca do 25. januara u Muzeju

„Godišnja izložba Udruženja likovnih stvaralaca Šapca predstavlja značajan kulturni događaj, ne samo na lokalnom nivou, već i na regionalnom.“, ističe predsednik Udruženja dr Dragan Marković Markus.

Postavka u Narodnom muzeju u Šapcu presek je godišnjeg stvaralaštva umetnika.

Foto: "Glas Podrinja"


-Posetioci Muzeja imaju priliku da dublje proniknu u domaću savremenu umetnost otkrivajući nove talente i etablirane umetnike podstaknute različitim perspektivama i narativima. Uspostavljanje dijaloga između savremene umetnosti i javnosti svakako je čin društvene povezanosti, ali i platforma za promovisanje uloge umetnika i umetnosti u savremenom društvu – rekao je Marković i dodao da je izložba i ove godine selekcionisana, te da su za izlaganje odabrani umetnici različitih generacija, nivoa umetničkog obrazovanja, izražajnih formi koji konstantno preispituju svoj odnos sa stvarnošću i kreativni odgovor na svet i doživljeno.

Foto: "Glas Podrinja"


-Izbor eksponata bio je rezultat poznavanja šabačke likovne scene i kritičke analize kvaliteta odabranih dela. Na konkurs je prispelo 92 vizuelna predloga od 58 autora, a odabrana su 62 eksponata od 46 autora koji su se predstavili kroz različite tehnike.

Na izložbi otvorenoj do 25. januara izložene su slike, skulpture, fotografije i crteži.25. januara
M.Ž.B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa