17. januar 2024.17. jan 2024.
Ž. Milošević (foto: Glas Podrinja)

Ž. Milošević (foto: Glas Podrinja)

Živan Milošević - sportski radnik Podrinja 2023. godine u izboru Glasa Podrinja

Godina 2023. bila je apsolutno godina proboja jednog novog sporta iz Šapca do internacionalnih visina. O uspesima ovdašnjih baskinaša smo pisali i tokom godine i nedavno povodom izbora, a još jedno priznanje za dostignuća u ovoj jedinstvenoj inkluzivnoj disciplini zaslužio je neko ko je u ovom sportu od prvog dana. Dobitnik priznanja za sportskog radnika 2023. je Živan Milošević.

Živan Milošević je trener baskin sekcije Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Šabac od 2019. godine, a u 2023. osim što je zajedno sa Dušanom Markovićem i Zoranom Ljubišićem vodio treninge, bio je i igrač koji je doprineo uspesima u Italiji.

Trener i igrač baskin sekcije SSOSI Šabac (foto: Glas Podrinja)


Milošević je rođen 1991. godine, trenutno je na doktorand fizičke kulture, nalazi se na doktorskim studijama, a pohađao je u Italiji i seminar za baskin trenere i velika je verovatnoća da će biti prvi licencirani trener ovog sporta u Srbiji.

Posvećen je radu sa osobama sa invaliditetom. Autor je projekta sporta i fizičke aktivnosti za decu koja pohađaju školski program po individualnom obrazovnom planu (IOP), realizovanog kao pilot projekat tokom maja i juna 2023. godine. Uz njega u realizaciji učestvovali trener Zoran Ljubišić i defektorlog Nikola Đurđević.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa