27. januar 2024.27. jan 2024.
Sveti Sava u Tehničkoj školi (Foto: Glas Podrinja)

Sveti Sava u Tehničkoj školi (Foto: Glas Podrinja)

Tehnička škola Šabac obeležila Svetog Savu

Srednja Tehnička škola Šabac prigodnim programom obeležila je školsku slavu Svetog Savu. Gosti na slavi su bili gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić, kao i predstavnici kompanija sa kojima škola sarađuje kroz dualno obrazovanje.

Branka Milićević (Foto: Glas Podrinja)


-Slaviti Svetog Savu ja velika čast, ali i velika obaveza. Smatram da je Tehnička škola Šabac dostojna i te časti i te obaveze. Želim da smelo i hrabro nastavimo ka širenju i usvajanju znanja. Uz najbolje želje čestitam školsku slavu profesorima i učenicima, rekla je direktorka Tehničke škole Branka Milićević.

Učenici pripremili program (Foto: Glas Podrinja)


Gradonačelnik Pajić je školsku slavučestitao svim zaposlenim i učenicima svih šabačkih škola. Istakao je da je kvalitet obrauzovanja u Šapcu na visokom nivou, ali da će se truditi da novim sadržajima i načinima prezentovanja nastavnih sadržaja učenicima, ulaganjem u obrazovne ustanove, rezultati budu još bolji.

Aleksandar Pajić (Foto: Glas Podrinja)


-Sveti Sava je najveći srpski prosvetitelj. Kolika je bila borba za obrazovanje i prosvećivanje nacije isto je tolika bila borba i za slobodu i stvaranje srpske države. Kvalitet jedne države danas se meri po obrazovanosti njenih građana i siguran sam da Ministarstvo prosvete u Srbiji primenjuje svetske i evropske standarde važne za obrazovanje. Grad Šabac 21 odsto budžeta izdvaja za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje. Šabac je grad znanja, grad mladih i obrazovanje će biti od neprocenjivog značaja za grad budućnosti kakav Šabac teži da bude, rekao je Pajić.

Gosti i privrednici saradnici škole (Foto: Glas Podrinja)


Nakon učeničke priredbe, u prisustvu sveštenika, polomljen je slavski kolač.

Foto: Glas Podrinja


Foto: Glas Podrinja
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa