31. januar 2024.31. jan 2024.
foto: Biblioteka šabačka fb stranica

foto: Biblioteka šabačka fb stranica

Teodora, Jasmina i Marija isplele najlepše priče

Teodora Kankaraš, Jasmina Lazarević i Marija Kandić pobednici su literarnog konkursa za neobjavljenu priču "Ispleti mi priču" koji je organizovala Biblioteka šabačka. Teodorina priča je izabrana u kategoriji srednjoškolki i srdnjoškolaca, Jasmina je izabrana u kategoriji penzionera, dok je Marija ostavila najbolji utisak na žiri među pričama konkurencije odraslih.

Osim pomenutih, jednoglasnom odlukom žirija, dodeljene su i dve specijalne nagrade. Izabrani su Mirjana Stojadinović i Dušan Blagojević.

Pixabay


Prenosimo saopštenje rezultata literarnog konkursa za neobjavljenu priču sa fejsbuk stranice Biblioteke šabačke, koje potpisuje Marija Stevanović.

Biblioteka šabačka je prošle godine raspisala Literarni konkurs za najbolju neobjavljenu priču. Pristigao je veliki broj radova u svim kategorijama. Žiri u sastavu: dr Slavica Lukić, Daniela Berić Damnjanović, profesorke srpskog jezika i književnosti i bibliotečki žiri (Vesna Timotić, Marija Stevanović, Kristina Aleksić, profesorke srpskog jezika i književnosti i Aleksandra Erdevički Tomić, diplomirani filolog), jednoglasno je doneo odluku da nagradu za najbolji rad u kategoriji srednjoškolaca dobije Teodora Kankaraš za priču „Pod senkama starih hrastova“. U kategoriji penzionera najboljom je proglašena priča „Jedne daleke hladne zime“ autorke Jasmine Lazarević. U kategoriji odraslih najbolji je rad „Izgubljena priča“ autorke Marije Kandić. Žiri se složio da se zbog kvaliteta radova dodele i dve specijalne nagrade, i to za priče „Skok“ autorke Mirjane Stojadinović i „U redu“ Dušana Blagojevića.

Svečano proglašenje pobednika i dodela nagrada održaće se u Biblioteci šabačkoj, 28. februara 2024. godine, na Nacionalni dan knjige.

Zahvaljujemo se svim autorima koji su podržali Literarni konkurs. Verujemo da će postati tradicija i da će motivisati što veći broj Šapčana, članova Biblioteke, da pišu i kreativno se izraze.
Marija Stevanović


Pixabay
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa