15. mart 2024.15. mar 2024.
Festival matematike povodom Dana broja Pi u OŠ "Stojan Novaković"

Festival matematike povodom Dana broja Pi u OŠ "Stojan Novaković"

Dan broja Pi održava se 14. marta. Tim povodom u OŠ "Stojan Novaković", u prostorijama matične škole, održan je Festival matematike.

Foto: OŠ "Stojan Novaković"


Festival su organizovali svi nastavnici matematike koji rade u školi, a koncpiran je od niza kreativnih radionica. Učestovali su svi zainteresovani učenici starijih razreda, dok su i oni mlađi došli u kratku posetu. Svi su bili oduševljeni kada su shvatili koliko matematika može biti zabavna.

OŠ "Stojan Novaković"


-Učenici su imali priliku da shvate da matematika nije samo ono što se uči na časovima, već da je mnogo više od toga. Matematika je i: igranje šaha, dama, tangrama, mice, iks-oksa, slaganje Rubikove kocke, Hanojskih kula, razotkrivanje trikova kartama, pravljenje Pi narukvica, ali i jestivih modela Platonovih tela. Uz sve ove zabavne sadržaje, mogla se čuti i priča o nastanku šaha, kineskom množenju, o klinastom pismu, egipatskim brojevima, a prisutni su mogli prelistati i Enciklopediju dečijih igara, knjigu o stvaranju matematike, kao i knjigu o izumima koji su promenili svet. Učenici nisu skrivali svoje oduševljenje, dok su otkrivali lepote matematike. Sigurni smo da nije bilo deteta koje nije pronašlo svoj kutak u nekoj od učionica, kažu u "Stojanovoj" školi.


OŠ "Stojan Novaković"

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa