4. april 2024.4. apr 2024.
Dva odlučujuća kola (foto: Glas Podrinja - J. R.)

Dva odlučujuća kola (foto: Glas Podrinja - J. R.)

Plej of u džepu, nije daleko ni baraž

Mačva ispunjena optimizmom očekuje poslednja dva kola i crveno-crni imajui veliku priliku da se nakon dve sezone izbore za plej of. Još nisu obezbedili poziciju među osam ekipa, ali sve drže u svojim rukama i mogu se definisati kao favoriti za plasman u jaču polovinu.

U nedelju je Mačva gost Grafičara. Beograđani su takođe u plej of zoni, imaju jednak broj bodova kao Mačva, dele istu ambiciju i imaju isti niz od tri pobede. Nesumnjivo da pobednik ovog duela već može da razmišlja o plej ofu. Još svoju šansu vide Kolubara, Dubočica i Vršac.

Blizu plej ofa - trener N. Glušica (foto: Glas Podrinja - J. R.)


Dubočica je u najslabijoj formi u Ligi, ne zna za pobedu od decembra. Ušitno je da li je favorit i protiv Metalca na domaćem terenu.Vršac gostuje OFK Beogradu u nedelju i samo pobedom ostaje u konkurenciji. Možda deluje kao nemoguća misija, ali nastupi OFK Beograda u prolećnom delu daju nadu Vršcu. Kolubara dočekuje u derbiju Smederevo, na domaćem terenu i takođe treba trijumf. Značajan je i vojvođasnki derbi Radničkog i Inđije.

Bilo kako bili, tri od šest pomenutih ekipa će igrati u plej ofu, tri u plej autu.

Trijumfi put do snova (foto: Glas Podrinja - J. R.)


Može li sezona biti bajkovita?
Niz pobeda je Mačvu doveo na minus četiri i od četvrtog mesta, onog koje vodi u baraž za Super ligu. Upravo Smederevci su trenutno na njemu. Pobeda u Beogradu i povoljni ishodi u Mitrovici i Lazarevcu bi potpuno Šapčane uključili u borbu i za baraž mesta, posebno što je preostalo još osam mečeva do kraja sezone, odnosno u opticaju su 24 boda.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa