Info

23. maj 2024.23. maj 2024.
Beta

Beta

Naslovne strane za četvrtak, 23. maj

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za četvrtak, 23. maj 2024. godine, najviše pišu o današnjoj sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se glasati o rezoluciji o Srebrenici, kao i o predizbornim temama.

BLIC - "Sve se vrti oko broja 100, ko je za, a ko protiv", o glasanju za rezoluciju o Srebrenici. Zamenica pomoćnika u američkom Stejt departmentu Nikol Čulik za Blic TV navodi "Jedini put je dijalog (Beograda i Prištine) uz pomoć EU". "Počinje suđenje Urošu Blažiću za masakr kod Mladenovca", piše list.

VEČERNjE NOVOSTI - List prenosi izjavu predsednika RS Milorada Dodika o rezoluciji UN o Srebrenici "Potpisan kraj BiH, predlažemo razlaz". List navodi i da je šefica nemačke diplomatije "Berbokova lično ucenjivala države" povodom glasanja za tu rezoluciju."Svet čuo od petoro Srba šta je genocid", o svedočenju srpskih žrtava na panelu u Ujedinjenim nacijama.

DANAS - "Kopanje litijuma vlast gura odmah posle izbora", piše list o navodnom lobiranju EU za otvaranje rudnika u Srbiji. "Van Beograda opozicija će biti ozbiljna konkurencija SNS-u", smatra Bojan Klačar iz CeSID-a.

NOVA - "Manojlović optužuje Đilasa za rušenje liste", o odluci Višeg suda da obori listu pokreta Kreni-promeni za izbore na Vračaru. "Fantomski birači i dalje 'žive' u trafostanicama", piše list. Nosilac liste "Udruženi za slobodan Novi Sad" Vladimir Vrsaljkov za list kaže "Naprednjački balon je pred pucanjem".

POLITIKA - List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića "Žrtvama stavljaju žig genocidnog naroda". Akademik Dragan Simeunović za list navodi "Kolektivna krivica ne može da postoji". O ostavci upravnika Spomen-parka "Jasenovac" u tekstu "Pejaković odlazi zbog pritiska desničara".
Beta

Najnoviji broj

13. jun 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa