25. septembar 2018.25. sep 2018.

Sutra protest Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije

BEOGRAD, 25. septembra 2018. (Beta) - Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije najavilo je da će sutra u 11 sati održati protest ispred Vlade Srbije, jer su nezadovoljni ukidanjem prava na drugo redovno usklađivanje penzija.

Kako navode u današnjem saopštenju, oni će na protestu iskazati i nezadovoljstvo radom i postupanjem sudova koji pod uticajem izvršne vlasti, u sudskim predmetima oštećenih protiv države, presudjuju po toj odluci Vlade Srbije koju smatraju "neustavnom i nezakonitom".

To udruženje zatražiće od Vlade da formira radnu grupu koja bi se bavila rešenjem problema uskladjivanja penzija, a koju bi činili predstavnici vojnih penzionera, Ministarstva za zapošljavanje, boračku i socijalnu zaštitu, Ministarstva finansija, Ministarstva pravde i Ministarstva odbrane.

Njihov zahtev je i da vojnim penzionerima koji su penzionisani od 2008. godine bude vraćeno pravo na drugo redovno usklađivanje vojnih penzija.

Naveli su da su informacije o tom problemu poslali predsednici Skupštine Srbije, predsednici Vlade, Visokom savetu sudstva, Vrhovnom kasacionom sudu Srbije i Kancelariji MMF u Beogradu.

Potestna šetnja krenuće od zgrade Visokog saveta sudstva, jer kako su naveli "preko njega izvršna vlast u Srbiji ostvaruje uticaj na sudstvo u Srbiji".

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa