Protekle nedelje, drugog dana Festivala zimnice u Koceljevi, među pratećim sadržajima najviše pažnje privuklo je nadmetanje u pripremanju lovačkog gulaša.
Duž Nemanjine ulice, kotlići do kotlića iz kojih su se širili neodoljivi mirisi ukrčkanog mesa i maestralno začinjenog gulaša.
Glas Podrinja
Eminentni žiri, koji iz godine u godinu ocenjuje takmičarske uzorke, bio je, kako su rekli, na nikad težim mukama. Od oko 280 ekipa predata su čak 243 uzorka, od kojih je po oceni Milorada Aćimovića, predsednika GETEKS-a, Gastrotima etnokuhinje Srbije i predavača profesora, licenciranog kontinentalnog sudije VAKS-a Jordana Nastanovića, bar 50 bilo vrhunski pripremljeno.
Glas Podrinja
Nagrađeno je 20 najboljih, a uz nagrade pehare su osvojili trećeplasirani takmičari iz Brankovine, “Pečenjara kod Jove”, drugoplasirani gosti iz Republike Srpske, ekipa “Velika Obarska Bjeljina”, dok je pobednički ovoga puta ostao u koceljevačkoj opštini, jer je gulaš koji je pripremila ekipa “Kalimero” iz Ljutica proglašen za najbolji.