Info

15. novembar 2018.15. nov 2018.
ŠABAC OD EVROPSKE UNIJE DOBIO SREDSTVA  ZA POBOLjŠANjE POSLOVNOG OKRUŽENjA

ŠABAC OD EVROPSKE UNIJE DOBIO SREDSTVA ZA POBOLjŠANjE POSLOVNOG OKRUŽENjA

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović potpisao je u Kragujevcu Odluku o finansiranju projekata koji će doprineti poboljšanju poslovnog okruženja u Šapcu. Grad Šabac je dobio blizu milion evra od Evropske unije za finansiranje kapitalnih projekata, dok su ostala četiri miliona evra podelile 33 lokalne samouprave. Šabac je preko Projekta EU Pro dobio finansijska sredstva od kojih će najveći deo biti opredeljen za opremanje industrijske zone, odnosno za aktiviranje novog zemljišta za investitore.

Odluke o finansiranju projekata koji će doprineti poboljšanju poslovnog okruženja u 34 lokalne samouprave predstavnicima ovih gradova i opština uručio je Sem Fabrici, šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji.
Uz finansijsku podršku EU od preko pet miliona evra ove lokalne samouprave će realizovati projekte koji se odnose na izradu tehničke i planske dokumentacije i projekte poslovne infrastrukture.

Evropska unija pruža kontinuiranu podršku lokalnom razvoju sa dosadašnjim ulaganjem od 300 miliona evra, a finansiranje razvoja poslovne infrastrukture omogućiće unapređenje ukupnog poslovnog okruženja u Srbiji i privlačenje investicija i bolji život stanovništva, istaknuto je na skupu u Kragujevcu.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa