20. februar 2019.20. feb 2019.
Video-igra, od uživanja do proizvoda koji se kupuje u svetu

Video-igra, od uživanja do proizvoda koji se kupuje u svetu

Kada su poželeli da sami kreiraju video-igru, tri tinejdžera iz Šapca išla su još u srednju školu i nisu ništa znala o programiranju i animaciji. Danas se njihov "Troical Escape" nalazi na poznatijoj platformi, takozvanom „Stimu“, a kupuju ga i igraju ljudi iz celog sveta.

Na izolovanom tropskom arhipelagu, smenjuju se vodopadi, koralni grebeni i egzotične životinje. Cilj je da igrač pronađe preživele i zajedno sa njima napusti ostrvo.

-Glavna misija u našoj igrici Troical escape je da sam igrač ili karakter pobegne sa napuštenog ostrva. On kroz razne misije i razne zadatke, pokušava da nađe način da pobegne, i kroz taj postupak prolazi kroz razne avanture, objašnjava student Uroš Dragojević.

U „Startit centru“, Uroš Dragojević i Stefan Stanković koji studiraju u svom gradu i dalje se svakodnevno druže, dok je Nikola Lacković često odsutan zbog obaveza na fakultetu u Zrenjaninu.

Programiranje i animaciju, učili su uz pomoć interneta i profesora i radili po 10 sati
dnevno. I pored početničkih grešaka, od svog cilja, nisu odustajali.

-Sam proces je trajao veoma dugo, negde oko dve godine, tako da mislim da, uz dovoljno truda, napora i volje, možete da napravite video-igru i da jednostavno uživate u tom poslu koji radite, istakao je Stefan Stanković.

Video-igru koju su kreirali Šapčani, do sada je kupilo više od 800 ljudi.

-Za sada smo zaradili oko 2.500 dolara, radeći samo ono što volimo, precizirao je Stefan.

-Naša želja je da motivišemo ostale ljude, da se bave programiranjem i da ne odustaju pred bilo kakvim preprekama, poručio je Uroš.

Novac koji su do sada zaradili uložili su u opremu, a iskustvo koje su stekli u planiranje novih projekata.

Izvor: RTS

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa