Info

4. jul 2019.4. jul 2019.
Uspešni smo jer se takmičimo srcem
Vicešampion Srbije u preskakanju prepona, Sava Marković

Uspešni smo jer se takmičimo srcem

“Rečeno fudbalskim jezikom, ovaj rezultat je isti kao da je Zvezda pobedila Real Madrid. Bilo je većih i jačih imena jahača, konja i trenera, ali mi smo se našli na pobedničkom postolju jer smo se takmičili srcem. Tadei i meni najveća podrška su bili drugari koji su navijali sa strane i treneri koji od samih početaka u nas nesebično ulažu svoje znanje”, ističe Sava Marković, od nedavno vicešampion Srbije u preskakanju prepona
Proteklog vikenda Šabac je prvi put u svojoj istoriji dobio državnog vicešampiona u konjičkom sportu, disciplini preskakanja prepona. Sava Marković, član KK “Taur” šabačke Srednje poljoprivredne škole, i njegova verna pratilja Tadea, osvojili su drugo mesto na Otvorenom prvenstvu Srbije održanom u Beogradu.



Pobeda im je izmakla u baražu za jednu sekundu, ali u Klubu starom nešto više od godinu dana nisu razočarani. Kažu da je vicešampionska titula u konkurenciji od 16 najboljih srpskih jahača na grlima zavidnog pedigrea, pod okriljem skupih klubova sa vrhunskim uslovima, trenutno više nego dovoljna da pokaže da su na pravom putu i da njihovo vreme tek dolazi.



-Ovo je i moj i klupski najveći uspeh. Rečeno fudbalskim jezikom, ovaj rezultat je isti kao da je Zvezda pobedila Real Madrid- ističe Sava Marković, i dodaje da je na ovom, kao i na svim drugim takmičenjima najveću podršku imao od svojih klupskih saboraca.



-Za uspeh u ovom sportu neophodna je velika ljubav prema životinjama. Odnos sa konjem je poseban. Tih 60/70 sekundi u parkuru si sa njim sam, tako da bez te veze ne bi bilo ni rezultata. Posle toga, ali ne od manjeg značaja su dobri treneri i drugari koji te svim srcem bodre dok nastupaš- objašnjava Sava.
Opširnije u štampanom izdanju.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa