Инфо

26. јул 2019.26. јул 2019.
Ђилас: Избори се краду свакодневно, на изборни дан је егзекуција

Ђилас: Избори се краду свакодневно, на изборни дан је егзекуција

БЕОГРАД, 26. јула 2019. (Бета) - Председавајући опозиционог Савеза за Србију Драган Ђилас изјавио је данас, поводом тврдње председника Александра Вучића да је немогуће организовати крађу на изборним местима, да се само део крађе одвија на изборни дан а да се избори "краду сваки дан кроз лудачку кампању лажи и мржње".

"Само део крађе избора се одвија на изборни дан и то кроз притиске на бираче, кроз приморавање да фотографишу листиће, кроз претње да ће остати без посла, кроз батинаше који у џиповима круже местима где се избори одржавају, кроз убацивање листића и фалсификовање записника. Избори се краду сваки дан кроз лудачку кампању лажи и мржње коју 90 одсто оних који се називају медијима спроводе свакодневно нападајући свакога ко другачије мисли", навео је Дјилас у писаној изјави.

Он је указао да је Јавни сервис затворен за опозицију и да више од половине Србије никада није могло да чује ниједан податак о томе шта се у Србији заиста дешава нити било коју идеју како да људи живе боље.

"Тај део Србије не зна да смо као земља последња од 16 земаља Централне Европе по развоју, не зна да су Румунима за седам година плате порасле пет пута више него нама, не знају да је Галеника коју је Вучић продао отпустила 500 људи, да ЕПС има губитке, не знају да се државним парама купују приватне телевизије... Никада нису чули да (Небојша) Стефановић има лажну диплому коју му је издала трговачка фирма, да (Златибора) Лончара оптужују људи из полиције за сарадњу са убицама Зорана Ђинђића, да је (Александар) Вулин купио стан а да није објаснио одакле му паре...", додаје је он.

Ђилас је навео да Србија и званично није више слободна земља, да људи у Србији има мање него икада и да нам као народу прети изумирање.

"Кратко речено, избори се краду сваки дан већ седам година. На дан избора се само изврши егзекуција", рекао је он.

Лидер Странке слободе и правде је навео да је претње, на које се Вућић жали да стижу његовој породици, добио и он за своју децу истог дана када је председник Србије написао ауторски текст у којем је опозицију оптужио да гласаче Српске напредне странке назива крезубима.

"Али то нисте могли да прочитате у тим, како их Вучић назива 'слободним медијима' који имају сву слободу да хвале власт и сатанизују опозицију. Сваком поштеном човеку је јасно да смо кампањи мржње изложени свакога дана у изјавама свих челника СНС-а са Вучићем на челу и да се оне спроводе у скоро свим дневним новинама. За разлику од председника СНС-а који кука због тога сваки дан, ми се на то не обазиремо трудећи се да не одреагујемо на све што нам се ради и што нам се акцијом 'Омча' најављује", навео је Ђилас.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa