Инфо

27. јул 2019.27. јул 2019.
Министрар Поповић: Европских интеграција Србије више нема

Министрар Поповић: Европских интеграција Србије више нема

Председник Српске народне партије (СНП) и министар задужен за иновације Ненад Поповић оценио је данас да је после "свих порука" које је Београд претходних недеља добио од западних земаља, "јасно да је Бриселски споразум мртав и да европских интеграција Србије више нема".

Поповић је у писаној изјави оценио да после "фарсе са терористом Рамушем Харадинајем пред такозваним Специјалним судом за злочине ОВК у Хагу, нових осуда да смо геноцидан народ, хапшења Срба и насртаја на нашу државну територију на Косову", Србија мора "још чвршће да се држи свог Устава и Резолуције 1244, да помаже колико год и кад год може свој народ на Косову, да се још више економски и војно консолидује и јача, ослањајући се на своје пријатеље и савезнике Русију и Кину".
"Српски политички брод треба окретати полако и мудро, без потреса, у другом правцу. Тај правац подразумева да Србија развија још чвршћу политичку, економску и војну сарадњу са оним земљама које односе са Србијом желе да граде на равноправним основама уважавајући њен суверенитет и територијални интегритет по питању Косова", навео је Поповић а пренео СНП.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa