Инфо

20. јануар 2018.20. јан 2018.
Ухапшени у Загребу због присиљавања Кинеза на преваре

Ухапшени у Загребу због присиљавања Кинеза на преваре

ЗАГРЕБ, 20. јануара 2018. (Бета) - Хрватска полиција ухапсила је двојицу држављана Хрватске и двојицу држављана Кине због сумње да су трговали људима, односно да су од септембра прошле године затворили најмање 59 кинеских држављана и присиљавали их на рачунарске преваре сународника, објављено је данас у Загребу.

Полиција је на конференцији за новинаре саопштила да је на подручју Загреба открила два илегална импровизована позивна центра. У њима је био смештен већи број жртава трговине људима, а снимак полицијске акције објављен је на сајту хрватског МУП.

Жртве су на превару, уз обећање брзог и лаког враћања претходних дугова, а у неким случајевима и претњама, врбоване с подручја Кине, и доведене најпре у Словенију, а потом у Хрватску.

Помоћник генералног директора полиције Анте Гудељ рекао је да је један од осумњичених хрватских држављана, 51-годишњак из Загреба жртве на легалан начин превезао из Словеније у Хрватску и сместио у импровизоване позивне центре.

Првоосумњичени је 48-годишњак из Хрватске који се терети да је на ширем подручју града Загреба изнајмио две куће од 800 и 400 квадрата, опремљене минималним условима за становање, интернет везом и електронским уређајима.

Жртве, којима су одузети документи, у "позивним центрима" су надгледали 27-годишњи и 38-годишњи кинески држављани.

Они су такође ухапшени у акцији хрватске полиције која је истовремено упала у два објекта где је затекла укупно 61 држављанина Кине, али и исправе одузете од жртава, мобилне телефоне, банковне картице и новац.

Случај води државно тужилаштво у Великој Горици.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa