Инфо

3. август 2019.3. авг 2019.
"Један од пет милиона": Избори без фер услова су државни удар

"Један од пет милиона": Избори без фер услова су државни удар

Председник Покрета за преокрет Јанко Веселиновић поручио је вечерас, са протеста Један од пет милиона у Београду, да ће Савез за Србију (СзС), чији је један од лидера, бојкотовати изборе ако не буду слободни, нагласивши да је остало још само месец и по дана да власти испуне захтеве како би се избори одржали у регуларним условима.

"У Споразуму са народом, који смо потписали, пише да нећемо признати изборе ако не буду слободни, а устоличење такве власти сматраћемо за државни удар", поручио је Јанковић са протеста који је почео минутом ћутања "за жртве злочиначке Олује'".

Веселиновић је рекао да се СзС бори за слободне изборе и слободне медије.

"Слободни избори значе почетак новог поглавља у историји Србије - да радници живе од свог рада, пензионери од својих пензија, да породиље редовно примају додатак и да људи остају да живе у Србији", нагласио је Веселиновић.

Подсећајући да је председник Србије Александар Вучић навео да је опозиција писала изборне законе, он је узвратио да се она "није залагала за куповну гласова, насиље над неистомишљеницима, да запослени у јавном сектору морају да докажу да су гласали за СНС".

Претходно се окупљенима обратио Урош Марковић из спортског центра Милан Гале Мушкатировић који је навео да је данас "обезбедње Горана Весића поставило новог фантомског директора са приватним обезбеђењем, да су заменили браве и отели спортски центар".

"Сада ми је јасно зашто сам пре месец дана цензурисан на Пинку и на РТС-у када сам о томе хтео да дам изјаву. Нећемо им дозволити да отму спортски центар и отићи ћемо сви заједно да их у томе спречимо. Јуче Сава мала, данас ово, шта је сутра на реду", рекао је Марковић, који је одборник у Скупштини општине Стари град.

Протестна шетња се зауставила код зграде Председништва, где је студент Мома Ковачевић, један од организатора протеста, рекао да је дијалог власти и опозиције успех овог протеста, али да је "35 недеља било потребно да се дође до дијалога и да је то показатељ да овде нема демократије".

Он је позвао академску заједницу да не ћути док су министри под сумњом за плагијате и фалсификовање диплома и најавио да ће студенти у септембру поново блокирати Ректорат.

Учесници притеста дошли су до Цркве Светог Марка код које су упалили свеће за страдале у хвратској акцији Олуја.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa