Инфо

16. август 2019.16. авг 2019.
Повратак "кубертеновског" на ОСИ

Повратак "кубертеновског" на ОСИ

Први пут од сонивања Олимпијских сеоских игара Шапца, представници организатора Игара приредили су састанак са репрезентима Месних заједница учесника како би разменили мишљења и предлоге о унапређењу организације манифестације која се издвојила бројношћу у односу на све друге.

-Заказали смо састанак како би заједно ОСИ вратили у оне оквире у којима су започеле своје трајање пре 14 година. Желимо, као технички организатори, да вратимо "кубертеновских дух", да подсетимо како је важно учествовати, а не победити по сваку цену. Претходних година смо имали прилику да видимо наступе професионалних спортиста за неке селекције, могли смо да гледамо учеснике који немају споена са селом за које играју, а све у циљу победе и освајања награде, а то већ није циљ. Желимо да вратимо вредности дружења, пријатељства и надметања заиста правих репрезената како би дух Игара опстао - истакао је председник Спортског савеза Шапца Веселин Вуковић.

Није лако контролистати, јер гарант да неко има потребне споне са селом које представља је потпис председника Савета Месне заједнице.

-Апелујемо на све да сачувају најважнији део сјајне манифестације. На почетку је било правило да учествују само мештани, међутим, то би многа села онемогућила да имају тимове у екипним спортовима, посебно у Поцерини. Сви знамо за проблем присутан у целој Србији, одлазак младих пре свега. Због тога смо одлучили да неко ко има порекло из неког села може да наступа за њега. Јасно нам је да новчана средства значе пуно, али није нам циљ ни да неколико дана разматрамо жалбе после такмичења у коме се најчешће приговара по питању права наступа. Ту смо да помогнемо свима, без фаворизовања, а најважније је да победа остане у другом плану у односу на фер плеј и дружење - додао је председник Организационог одбора Сретен Радовановић.

Састанку је присуствоало 15-ак Месних заједница, а организатори очекују наступ између 25 и 30 села са подрућја Града.

Пријаве за ОСИ трају до 19. августа. Дан касније је жреб, а почетак Игара је 23. августа. Домаћин је Поцерски Причиновић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa