Инфо

25. септембар 2019.25. сеп 2019.
Време почетка промењено

Време почетка промењено

"Дан изазова", сутрашњи спортски догађај у коме се надмећу Шабац и Ваљево, два града која су активни учесници "Европске недеље спорта", остаје на првобитно предвиђеној локацији, али се време мења. Услед неповољних временских услова, уместо у 12, такмичење стартује од 13 сати и траје до 16 часова.

На 28 локација, све на Тргу шабачких жртава, заинтересовани имају прилику да вежабју у складу са својим афинитетима. Да би били део званичне нумеричке вредности која се супроставља истој у Ваљеву, неопходно је да се, по доласку, пријаве на за то предвиђеној локацији.

Програм "Спортски изазов" окренут је ка здравом начину живота и има за циљ да подстакне грађане у Србији, да се редовно баве физичком активношћу. Одржава се у склопу "Европске недеље спорта", догађај који је покренут од стране Европске комисије. Ове године се реализује пети, а у нашој земљи други пут. Олимпијски комитет Србије је у сарадњи са Министарством омладине и спорта и Европском комисијом укључен у прославу и реализацију овогодишње „Европске недеље спорта – European Week of Sport“ у Србији, а Град Шабац и Спортски савез Шабац су партнери на реализације поменутог програма.

У програму "Спортски изазов" учествује осам градова који се надмећу – по два града међусобно, ко ће имати већи број учесника. Учествовање у програму подразумева укључење у било који спорт, игру или физичку активност у трајању од 15 минута непрекидно, која се тог дана организује на централној бини и околним вежбалиштима, у оба града истовремено – у овом случају Шабац и Ваљево. Процентуални број учесника у односу на укупан број регистрован број грађана из једног града се упоређује са бројем учесника из супарничког града. Град са већим процентом учесника побеђује.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa