Инфо

16. октобар 2019.16. окт 2019.

У Шапцу отворена још једна италијанска фабрика

(Бета) - У Шапцу је отворена још једна италијанска компанија "Рефрион", дванаеста по реду, у чијем ће производном погону до краја године посао пронаћи 45 радника, а плата је 55.000 динара.
Компанија се бави производњом расхладне и вентилационе опреме, а сви производи се извозе у ЕУ.

Генерални директор новоотворене компаније Давид Томасин похвалио је сарадњу са представницима Града Шапца и најавио проширење производње до краја године.

"Имамо дугогодишње искуство са градом Шапцем, први пројекат је реализован 2007. године, а потом је сарадња настављена на обострано задовољство", рекао Томасин.

Додао је да је локација фабрике у Слободној зони код Робно-транспортног центра Шабац одлична за потребе увоза и извоза и да сада запошљава 20 радника али до краја године је планирано повећање на 40 до 45 радника.

"Рефрион" је данас посетио градоначелник Шапца Небојша Зеленовић који је исткао да ће здрава конкуренција подићи цену рада у Шапцу и нагласио да новоотворена фирма није добила ниједну врсту субвенција.

"Ево видите шта се све може десити када отворено разговарате са људима и када пустите људе да се баве својим послом и улажу у сопствени бизнис. Од нове године је дошло 16 нових компаније у наш град и све су дошле на препоруку компанија које су имале добро искуство пословања у Шапцу", рекао је Зеленовић.

Истакао је да се број незапослених на евиденцији у Шапцу смањује, али "оно што је стварни податак јесте да недостаје људи".

"У овом тренутку у ову компанију долазе радници из Сремске Митровице и свима онима који су незадовољни и траже посао, нудим посао овде", рекао је Зеленовић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa