Инфо

27. октобар 2019.27. окт 2019.
Почетак нове дисциплине

Почетак нове дисциплине

На списку такмичења које је организовао Шабац је још један нови спорт, односно не нови спорт, већ дисциплина у оквиру старог, базичног спорта. На Градском базену је данас организовано прво Првенство у пливању за особе са инвалидитетом.

Наступило је око 30 пливача из пет градова Србије. Зависно од степена инвалидитета и узраста, организовано је десет трка, све су на дужини од 33 метра, односно једне дужине базена и све су у пливању слободним стилом.



Оно што је пленило пажњу присутних је нешто неспецифично за пливачка такмичења и генерлно спортске догађаје. Иако су у базену били ривали, пливачи су се међусобно бодрили, тренери и родитељи су пружали свима подршку, подржавајући аплаузом и бодрењем сваког пливача док не дође до циља.

-Примарни циљ је промоција пливања и надамо се интересовање великог броја особа са инвалидитетом за овај здрави спорт, како би започели разговоре о стварању пливачке секције. Хваал гостима, публици, свима, надамо се да је ово само почетак нечег новог у Шапцу - рекао је Славољуб Авдић из Спортског савеза особа са инвалидитетом Шапца.


Спортски савез особа са инвалидитетом Шапца је организатор такмичења, а покровитељ град Шабац.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa