Инфо

19. новембар 2019.19. нов 2019.
Потписан уговор о изградњи ауто-пута Рума-Шабац и брзе саобраћајнице Шабац-Лозница

Потписан уговор о изградњи ауто-пута Рума-Шабац и брзе саобраћајнице Шабац-Лозница

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и представник азербејџанске компаније Азвирт Камил Алијев потписали су данас у Београду уговор о изградњи ауто-пута Рума-Шабац и брзе саобраћајнице Шабац-Лозница, укупне дужине 77 километара, чија је процењена вредност 467,5 милиона евра.

Како је раније речено, то је један од приоритетних пројеката у друмском транспорту који је важан за развој и повезивање Срема, Мачве и западне Србије и Војводине.

Траса будућег државног пута И-б реда је утврђена на основу генералног пројекта, плана подручја посебне намене и усаглашавања са представницима локалне самоуправе.

Пројекат је подељен на три деонице: ауто-пут Рума-Шабац дужине 21,14 километара, мост преко реке Саве дужине 1.327,5 метара и брза саобраћајница Шабац-Лозница дужине 54,58 километара.

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је тај уговор веома важна ствар за читаву Србију и проценио да ће за три године бити изграђен комплетан ауто-пут од Руме до Шапца, заједно са мостом преко Саве, а до краја 2023. године и брза саобраћајница.

"То је спона између Сремског и Београдског округа са Мачвом и читавом Западном Србијом. То је густо насељени део Србије и биће пун профил ауто-пута ширине 29 метара, док ће брза саобраћајница измедју Шапца и Лознице бити ширине 19 метара, са ограничењем брзине од 100 или 110 километра на час. То је укупно 77 километара најмодернијих саобраћајница и тиме радимо огроман посао јер желимо да сачувамо људе који тамо живе да остану на огњиштима", рекао је он.

Вучић је изразио наду да ће то донети и нове послове и нове туристе у тај део Србије.

Према његовим речима, када све буде готово, читав тај крај биће повезан не само са осталим деловима Србије него и са будућом саобраћајницом измедју Кузмина и Бијељине.

"Ово ће бити начин да људи виде да имају могућност да остану и опстану на својим огњиштима и ово је дивна и велика вест за грађане. Путеви и брзе саобраћајнице се граде брже него икада и то је могуће и захваљујући финансијској дисциплини и томе што смо изабрали добре компаније", рекао је он.

Представник Азвирта Камил Алијев је захвалио на поверењу Влади Србије и рекао да та фирма ради у протеклих седам година у Србији и да се увек труди да све послове заврши на високом нивоу.

"Наша главна снага су радници из Србије који су се показали као вредни и одговорни радници. Србија доста полаже у развој инфраструктуре и има велике идеје да се повежу и остали делови Србије", рекао је он.
Извор: Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa