Инфо

17. децембар 2019.17. дец 2019.
Зеленовић: Имамо мисију да грађане изведемо из мрака

Зеленовић: Имамо мисију да грађане изведемо из мрака

Председник Заједно за Србију (СЗС) Небојша Зеленовић изјавио је данас да бојкот избора није циљ већ важан механизам да се дође до слободних избора, као и да је мисија тог савеза, чији је један од лидера, да ослободи Србију, изведе грађане из мрака и омогући им да слободно гласају.

"Бојкот је механизам да се обезбеди да се додје до тачке кад свако може слободно да споведа своју политику и изађе на поштену утакмицу у којој се бори за поверење грађана", рекао је Зеленовић, за ТВ Н1.

Он је рекао да СЗС шаље јасну поруку да су се њене чланице у њега укључиле да би се Србији вратила демократија, владавина права, да се грађанима врати слобода.

"У Србији не постоје институције, тужилаштво не ради, ни Агенција за борбу против корупиције, постоји 12 000 примедби упућених РЕМ-у и ни један одговор", рекао је Зеленовић.

Како је навео, Шабац, чији је градоначелник, налази се под "свакодневим притисцима", али "није опасан Миша Вацић већ људи око њега, пре свега Александар Вучић".

Зеленовић је рекао да било ко, ако износи критику против ове власти, додје у ситуацију да због тога мора да "пати" и наводи да "таква атмосфера тешко да може да се назове слободном".

"Некада се запитам да ли они људи који долазе из Европске уније имају све податке. Ми смо им помогли са информацијама да ту слику створе на прави начин", рекао је Зеленовић, говорећи о недавном боравку њега, Драгана Ђиласа и Дејана Николића у Бриселу.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa