Инфо

21. јануар 2020.21. јан 2020.
Норвешка помаже запошљавање младих у Србији са 500.000 евра

Норвешка помаже запошљавање младих у Србији са 500.000 евра

(Бета) - Норвешка је, кроз пројекат "Норвешка за вас", за ову годину издвојила 500.000 евра у оквиру јавног позива за подршку запошљавању младих и социјалном уклјучивању у неразвијеним подручјима Србије, саопштила је данас Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) која спроводи пројекат.

Предлоге пројеката за доделу бесповратних средстава могу да поднесу организације за подршку пословању, задужбине и фондације регистроване у Србији, док активности треба да буду спроведене у једној од 91 локалне самоуправе обухваћене пројектом.

Позив је отворен до 8. марта, а вредност подршке може да износи од 20.000 до 100.000 евра.

Пројектни предлози могу да обухвате интервенције које доприносе побољшању процеса производње и квалитета услуга или производа, ширењу тржишта, увођењу релевантних стандарда и добијању сертификата, запошљавању младих и унапређењу пословног окружења на локалном нивоу.

Корисници пројеката морају бити грађани градова и општина укључених у пројекат "Норвешка за вас".

Готовинско учешће подносилаца предлога од 10 одсто укупних прихватљивих трошкова обавезно је за пројекте које реализују профитни субјекти. У случају да се пројекат реализује у партнерству између профитног и непрофитног субјекта, учешће у подели трошкова је обавезно.

Детаљни критеријуми јавног позива и документа за подношење пријаве доступни су на сајту пројекта "Норвешка за вас", www.norveskazavas. org.rs .

Информативне сесије, на којима ће сви заинтересовани моћи да добију појашњења и детаљније информације, биће одржане у Београду, Новом Саду, Нишу и Ужицу, а тачан распоред биће накнадно објављен.

Пројекат "Норвешка за вас - Србија" има за циљ да допринесе равномерном друштвено-економском развоју у Србији кроз повећање могућности запошљавања, посебно рањивих и маргинализованих група, подршку социјалној кохезији, унапређење локалне инфраструктуре, подршку интеграцијама Србије у Европску унију и јачање информационе безбедности Владе Србије.

Пројекат финансира Норвешка са 6,18 милиона евра.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa