Инфо

5. март 2020.5. мар 2020.
Зеленовић: Одлука о изласку на изборе у Шапцу тешка али да се сачува острво слободе

Зеленовић: Одлука о изласку на изборе у Шапцу тешка али да се сачува острво слободе

(Бета) - Градоначелник Шапца и председник странке Заједно за Србију Небојша Зеленовић изјавио је да је одлука о изласку на локалне изборе у том граду била тешка али са идејом да се сачува острво слободе, као и у Параћину, наводећи да је добра и за Шабац и за Србију.

"Уопште се не осећам одговорним за било шта што се сад дешава или може да се деси у будућности у вези са Савезом (за Србију). Одлука је била тешка, али сам је донео мирне главе и чистог срца. И наког дугог промишљања и дугих разговора и са људима који су утицајни у граду и са адвокатима, лекарима, пословним светом, студентима, са свима са којима смо могли да разговарамо", рекао је Зеленовић у интервјуу за нови број недељника НиН.

Он је навео и да никада никог није слагао и рекао да неће учествовати на локалним изборима у Шапцу, као и да му је "савест мирна и због тога што ову одлуку није донео сам него са грађанима Шапца".

Према речима Зеленовића, Заједно за Србију ће следећа два месеца потрошити на интензивну комуникацију са грађанима Шапца.

"Како да унапредимо наше досадашње политике, како да омогућимо нове инвестиције, боље плаћене послове, како да обезбедимо да се 20 хиљада хектара у Мачви наводњава, како да произвођачи кукуруза и житарица остваре додатни профита од хиљаду евра по хектару. Разговараћемо о томе како да се одржи седам посто давања за културу, како да имамо добре локалне услуге под најнижим ценама, добро здравство, социјалну заштиту", обајаснио је Зеленовић.

Он је навео да му је веома важно "што ће избори у Шапцу и параћински бити једини прави избори у Србији", додајући да ће се на њима "показати важна ствар - шта се дешава у околностима код имате понуду".

"Ми смо", навео је, "већ једном то успели да урадимо 2016. и у мање више сличним околностима смо успели да победимо".

"И то је моја порука - кад се избори одрже у оквирима који обезбеђују право такмичење и понуду, онда је могуће побеђивати било где у Србији и ништа није безнадежно", навео је Зеленовић.



Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa