Инфо

27. мај 2020.27. мај 2020.
Данас почела реконструкција Дома културе у Штитару

Данас почела реконструкција Дома културе у Штитару

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, обишао је данас Дом културе у Штитару, где је у току његова реконструкција која ће омогућити да остане место окупљања, првенствено житеља овог села. Зеленовић је овом приликом истакао да је суседни Шабац ових дана једно велико градилиште, а Штитар може да буде пример свим околним селима.

-До сада је у овој месној заједници урађен пут Штитар-Табановић, и више других инфраструктурних објеката. Данас је дошла на ред реконструкција Дома културе. Школа у Штитару ће бити у једној смени, имаће мултифункционалну спортску салу, вртић и трпезарију. Политика, да школе буду у једној смени је важна, јер се односи на образовање и изједначавање услова стандарда у граду и селу. Од тринаест школа, пет је већ прешло да ради по режиму у једној смени. Ми имамо најбољу и најјефринију администрацију у Србији која нам је омогућила да створимо додатни новац - рекао је Зеленовић.

Председник Месне заједнице у Штитару, Душан Туфегџић је истакао да за мештане уређење Дома културе представља битну ствар и додао да је ово одличан показатељ добре сарадње између села и града.

-Наше село је пре Другог светског рата имало 30.000 књига. Својевремено смо изводили Кавалерију рустикану (Сеоско витештво) и победили на такмичењу позоришта Србије. Село је 1940. године имало доктора, стоматолога и биоскоп. Никад није било без фудбалског клуба и фолкора. Све то је нажалост замрло како је ова сала престала да функционише. Сада нам се указује могућност да село поново оживи. Имаћемо позориште и биоскоп, нове аутобуске линије на сваких 20 минута. Штитар постаје део града- каже Туфегџић, осврћући се на послове који су већ завршени.
-Скоро смо завршили асфалтирање свих улица у Штитару, остало је још две-три. Оне ће добити асфалт у наредних годину дана. Тренутно је при крају пројекат канализације. Она ће бити аутономна и једина у Србији тог типа.

Наставник физичког васпитања у Штитару, Петар Симић каже да ова капитална инвестиција много значи за развој самог села. А добијањем фискултурне сале калитет образовања се подиже на очекивани ниво и од изузетног је значаја како за наставнике тако и за ђаке.

Вредност радова на реконструкцији Дома културе је oкo 14 милиона динара, десет је уложио град Шабац, а четири Месна заједница Штитар.

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa