Инфо

14. јул 2020.14. јул 2020.
Кон: Чињеница је да је било грешака у бази података о епидемији

Кон: Чињеница је да је било грешака у бази података о епидемији

Епидемиолог Предраг Кон изјавио је данас да је чињеница да је било грешака у бази статистичких података о епидемији корона вируса у Србији.

Наводећи да је то велики проблем, не само организационе природе, Кон је рекао да ће бити извршена ревизија тих података што ће по његовим речима, омогућити да на даље имамо "много бољи" систем праћења.

"Није да немамо тестова него мало-мало па имамо загушење. Резултати који се објављују су резултати који пристижу тог дана. Значајно је да је премијерка јуче изашла у јавност са чињеницама везаним за ту апликацију и мислим да ће доћи до усавршавања и те базе података", казао је Кон за телевизију Пинк.

Коментаришући тренутну епидемиолошку ситуацију у Србији, Кон је рекао да је она у Београду "најризичнија", односно да је попуњеност болничких капацитета у главном граду "нешто што све држи јако напетим".

"Београд је због фреквенције контаката експлозивно место за овај вирус али ипак видимо да постоји реакција становништва у јавном превозу и у затвореном простору. Остају окупљања, посебно младих што тешко може икако да се спречи", рекао је епидемиолог.

Додао је да ношење маске у затвореном простору постаје "малтене" читава стратегија борбе против ширења корона вируса.

"То би на дуже стазе могло да да резулате, без негативног утицаја на економију", рекао је Кон.
Бета

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa