Инфо

31. август 2020.31. авг 2020.
Одлазак великог шампиона

Одлазак великог шампиона

Недавно, изненада, на запрепашћење свих познавалаца теквондоа, али и оних познавалаца спорта којима корејска борилачка вештина није омиљена међу дисциплина, преминуо је један од пионира овог спорта у Шапцу Драган Тадић, познатији као Тадија. Преминуо је баш када је требало је отишао у спортску пензију, после 35 година у спорту, непуних месец дана пре 61. рођендана.

Узор младима


-Сви смо били у шоку, јер је Тадија познат као неко ко је спортски живео и ван тренинга и борилишта. Три и по деценије је био тренер и члан Теквондо клуба "Шабац". Уз Јована Дедића је најзаслужнији за стотине пехара и хиљаде медаља нашег клуба кроз историју. Тадија и Јован су довели "Шабац" до више титула шампиона Југославије и Србије. Памтимо га по карактеристичним брковима, али његови ученици по бурном темпераменту, непресушној жеђи за победом и бурном реакцијом на сваку неправду, чак и када није у питању био меч некога од његових бораца. Цењен је код целокупне теквондо јавности, посебно у клубовима из Републике Српске. Наш клуб је први који је ишао на турнире у Федерацију БиХ - присећа се Милош Лазић, један у плејади бораца који су сарађивали са Тадићем. Милош је данас тренер у ТК "Шабац", примеујући оно што је научио управо од Тадића и Дедића.

Милош Лазић и Драган Тадић


Последњих година Драган Тадић је радио углавном са најмлађима. Прве кораке у свету борилачких вештина с њим су направили: Жарко Крајишник, Марко Михаиловић, Матеја и Стефан Ивановић, Теодора Росић, Вукашин Каравидић, Урош Белановић, све освајачи медаља на најјачим такмичењима. Драган Тадић се од теквондоа опростио претходне године. Иза њега су остале супруга Галина, ћерка Ивана и син Евгениј који је недавно добио сина.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa