Инфо

2. септембар 2020.2. сеп 2020.
Чупић и Манојловић у разговору са мештанима насеља Шумице

Чупић и Манојловић у разговору са мештанима насеља Шумице

Насеље Шумице данас су посетили политиколог, проф. Чедомир Чупић и Саво Манојловић, председник Удружења за заштиту уставности и законитости. У разговору са мештанима појаснили су им да је узимање новца за гласање на изборима кажњиво и понудили им бесплатну правну помоћ уколико их неко уцењује или им прети.

- Чланом Кривичног законика 156. кажњиво је узимање и давање новца до 3 године затвора, као и било која врста притиска. Сматрамо да избори треба да буду засновани на слободној вољи и да само тако можемо да живимо у демократији. Желимо да одбранимо право сваког човека на сопствени избор. Напоменуо бих да смо објавили снимке из Шапца на дан гласања једне Ромкиње коју довозе у џипу, као и ексклузиван снимак из Уба где смо имали примере колективног гласања које смо доставили Тужилаштву. Има ситуација у којима се злоупотребљава стање социјално угрожених људи и треба да их заштитимо, нагласио је Саво Манојловић, председник Удружења за заштиту уставности и законитости.

Професор Чупић је рекао да су Роми, не само у Србији него и у читавом свету, лоше третирани.
- се остварити слобода ни других прирадника етничких група и нација док се не ослободе сви који са њима живе. Овим људима треба омогућити да се осећају равноправно и слободно, да изражавају своју вољу и на изборима. Ако их држите у сиромаштву, као неравноправне, онда са њима можете да манипулишете. Нажалост, показало се да је садашња власт искористила њихове несреће малим привилегијама и лажним обећањима. Ови људи се на тај начин деградирају, њихове невоље се користе. Оне који користе њихову несрећуу треба жестоко казнити. Ово насеље треба ољудити, решити питање електричне струје, увести воду и канализацију и решити питање легализације. Цело друштво би требало дубоко да се замисли над судбинама ових људи, да буду признати и равноправни пред законом, да не буду третирани као робови који ће за мале новце бити купљени у изборном циклусу, јер су то тешке злоупотребе, поручио је проф. Чупић.

За поништавање избора на само 27 бирачких места, а не на свим, професор Чупић каже да је то велика мрља за Управни суд.
- Постоји шанса да се у изборним јединицама где се понављају избори намири правда, односно да се не деси ништа сумњиво и нелегално. Надам се да се нико неће усудити да понови оно што је урађено у претходном перидоу. Шабац је много напредовао захваљујући градоначелнику Зеленовићу и локалној самоуправи, која је подигла овај град и тек би у наредном периоду много добио. Предлажем да, уколико господин Зеленовић буде поново изабран, да један од приоритета буде уређење овог насеља.

Број телефона за подршку и бесплатну правну помоћ уколико је неко уцењен или му се прети због гласа на изборима је 060 500 27 86.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa