Инфо

14. октобар 2020.14. окт 2020.
Наставља се увођење информационих технологија у образовање

Наставља се увођење информационих технологија у образовање

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, саопштило је да ће у наставку пројекта увођења савремених информационих технологија у образовање издавачи донирати гимназијама дигиталне уџбенике у вредности већој од 60 милиона динара.

"Почев од 15. октобра 2020. године сви дигитални уџбеници који постоје за први разред гимназије биће доступни и наставницима и ученицима до краја школске године" најавили су из министарства.

Пројекат је, како су подсетили, започет још 2017. године, у циљу унапредјења квалитета образовања и прилагођавања потребама савременог доба.

У претходној школској години, кроз пилот-пројекат опремљено је 2.000 дигиталних учионица у основним школама, наставници су прошли едукацију и добили дигиталне уџбенике, а ове годне настављен је опремањем нових 10.000 учионица и обучавањем 10.000 наставника.

"Овај пројекат је показао своју далековидост, квалитет и важност у моменту када је проглашено ванредно стање и цео образовни систем био приморан да се у рекордно кратком року пребаци на онлајн наставу", наведено је у саопштењу.

Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa