Инфо

20. новембар 2020.20. нов 2020.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Посетите Фестивал примењене електронике и дигиталне фабрикације

Техничка школа Шабац у сарадњи са Центром за стручно усавршавање Шабац, организује трећи по реду Фестивал примењене електронике и дигиталне фабрикације "Направи сам".

Због тренутне ситуације изазване пандемијом манифестација је потпуно трансформисана у онлајн догађај, а заинтересовани могу пратити садржаје путем званичне Фејсбук странице Техничке школе Шабац.


-Савремене технологије су показале да су погодне за ванредне околности као што су тренутн. Фестивал је окупио људе који владају ИТ знањима, тако је је за нас, можда овакав вид презентације и природнији. Планирано је да манифестација буде реализована током маја, али то није било могуће. Генерација сјајних ученика која је сада на факултету се потрудила да примпреми садржаје за планирани рок и данас представљамо њихове радове. Школа кроз своје активности и секције се труди да обухвати све оне сегменте које диктира савремена наука, те и у том одмену радимо са ученицима - рекао је професор Техничке школе Милан Савић.

Током трајања Фестивала биће приказан велики значајан радова ученика школе, предавања професора са Електротехничког факултета у Београду, Факултета техничких наука у Новом Саду, Центра за промоцију науке Београд и презентована искуства Pixel2Pixel Studia, Лего науке ( екипа из Шапца), Удружења SEE ICT (Startit).

-Кроз научни клуб ЦСУ који је основан у сарањи са Центром за промоцију науке реализујемо значајне пројекте, тако је и са Фестивалом примењене електронике и дигиталне фабрикације. Жеља нам је да анимирамо децу и младе да се укључе, сазнају нешто ново, кроз радионице, како би заволели науку и упустили се у авантуру истраживања - рекао је директор ЦСУ Бранко Филиповић и најавио отварање Мејкерс клуба, као и наставак сарадње са Техничком школом на популаризацији науке.

Фестивал је отоврен за заинтересоване, а садржаје можете пратити на Фесјбук страници Техничке школе

https://fr-fr.facebook.com/events/1371043473226718/

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa