Инфо

23. децембар 2020.23. дец 2020.
Pixabay

Pixabay

Матић: Од марта је у туристичким агенцијама посао изгубило 1.525 људи

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић изјавила је да је у Србији од марта због епидемије корона вируса у туристичким агенцијама посао изгубило 1.525 људи.
Министарка је за Радио-телевизију Србије (РТС) рекла данас да су поред градских хотела, највише погођене туристичке агенције.


"Туристичке агенције су највише погођене. Посао су изгубили људи који су пријављени и на одређено и на неодређено време или на уговор. Томе је допринела чињеница да је организација путовања замрла у овој години", казала је Матић.

Она је рекла да је у 2020. години држава "само туристичким агенцијама дала милијарду и осамсто милиона динара у циљу помоћи".

Упитана како ће изгледати зимска сезона током епидемије корона вируса, министарка је рекла да ће туристичке инспекције заједно са санитарном инспекцијом обилазити угоститељске објекте и скијалишта у Србији.

Напоменула је да су само прошлог викенда извршено 44 туристичка наџора, 52 санитарна и да је написано 17 казни.

Додала је да је посебна пажња усмерена на полазним станицама скијалишта, и да је за то задужено Јавно предузеће Скијалишта Србије.

"Јавно предузеће Скијалишта Србије одузма ски-пасове на местима где се не поштују прописане мере за сузбијање корона вируса. Највећи проблем су полазне станице и угоститељски објекти на самим стазама. Ресорно министарство је донело одлуку да се у тим местима храна и пиће не служи унутар објекта, већ само споља", казала је она.

Додала је да се стабилнија ситуација у туризму очекује на лето 2021.


Извор Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa