Инфо

13. јануар 2021.13. јан 2021.
Министарство културе и информисања расписало десет конкурса из области јавног информисања

Министарство културе и информисања расписало десет конкурса из области јавног информисања

Министарство културе и информисања расписало је данас десет конкурса из области јавног информисања за 2021. годину за које је опредељено 310 милиона динара, што је највиши износ до сада.

Како је саопштено, први пут је ове године расписан Конкурс за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја који промовишу и афирмишу теме из области културе.

"Расписани су и конкурси за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја: за радио, телевизије, за штампане медије и сервисе новинских агенција, за садржаје који се реализују путем електронских медија чији издавачи имају седиште на територији АП Косово и Метохија", навело је министарство.

Расписани су и конкурси за пројекте на језицима националних мањина, конкурси намењени особама са инвалидитетом, припадницима српског народа у земљама региона, организовања и учешћа на стручним, научним и пригодним скуповима, као и унапредјивања професионалних и етичких стандарда", наводи се у саопштењу министарства.

Конкурси трају до 12. фебруара и расписани су ради пружања финансијске подршке медијским садржајима који доприносе остваривању јавног интереса у области јавног информисања, као и за суфинансирање пројеката организовања и учешћа на стручним, научним и пригодним скуповим, унапређивања професионалних и етичких стандарда промовишу.

Одлуке о расподели средстава биће донете најкасније у року од 90 дана од дана закључења конкурса.

Министарство је позвало новинарска и медијска удружења, која су регистрована најмање три године пре датума расписивања конкурса, да предложе чланове конкурсних комисија као и медијске стручњаке заинтересоване за учешће у раду комисија да се пријаве писаним путем.

Детаљне информације и потребни формулари налазе се на линку: https://www.kultura.gov.rs/konkursi/30/type/5
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa