Инфо

14. јануар 2021.14. јан 2021.
Фото Бета

Фото Бета

Имунолог Јанковић: Корона вирус не посустаје, рано је говорити о озбиљном побољшању ситуације

Имунолог Срђа Јаковић рекао је данас да корона вирус "не посустаје" и да је рано говорити о неком озбиљнијем побољшању епидемијске ситуације.


"Нису мали бројеви новозаражени ни у ком случају, а то и нису бројеви него људи. Можда јесу нешто мањи него што су били у неком периоду крајем прошле године, али питање је колико је то реална слика јер је познато да се људи мање јављају лекарима преко празника", рекао је за ТВ Пинк Јанковић, који је и члан Кризног штаба за борбу против короне.


На питање о броју пријављених за имунизацију, он је рекао да је то "она чаша која је полупуна можда и мало више него полупуна".


"Одзив је солидан, али наравно постоје страхови које неке људе наводе да се за сада можда и не пријаве и да сачекају, или два пута размисле, што је очекивано и природно. Наш задатак је да уверимо људе да су све вакцине, које су прошле испитивање, делотворне и безбедне", рекао је Јанковић.


Он је упозорио да "корона неће да сачека никога".

Рекао је и да ће вакцине бити за све који се пријаве, напомињући да она није чаробни штапић који ће у једном тренутку "пресећи, зауставити" епидемију.


Извор Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa