Инфо

30. јануар 2021.30. јан 2021.
Зеленовић: Радимо на програму демократске, леве и зелене политике

Зеленовић: Радимо на програму демократске, леве и зелене политике

Председник Заједно за Србију (ЗЗС) Небојша Зеленовић изјавио је данас да се у оквиру опозиционог груписања око те странке, ради на новом програму заснованом на "демократским, левим и зеленима политикама".

Зеленовић је у Крагујевцу, где је потписао споразум о сарадњи са локалном организацијом Нова снага, оценио да је дошло време да се у Србији појави нова политичка групација која ће по његовим речима, пружити одговоре на конкретна питања.

"Градјани очекују да се појави значајна политичка снага, састављена од људи који су разумели да је потребно да се удруже, и да формирају 'јасан план'. Сада ће имати једну политичку групацију која ће сваког дана постављати питања властима у локалној заједници о трошењу новца или одлучивању и тражити одговоре", казао је лидер ЗЗС новинарима испред крагујевачке Тржнице.

Навео је да је групацији око те странке до сада приступило 13 организација из 31 града и општина које су прихватиле политику "три тачке" Заједно за Србију.

"Настављамо даље и имамо план како да у свим великим регионалним центрима у Србији успоставимо своје одборе и да након тога даље ширимо свој утицај. Паралелно радимо на политичком програму који ће дати одговоре на проблеме загадјења, на питања како да се живи боље, како да се отвори перспектива да се заради више новца, како да имамо боље лечење, добро образовање", рекао је Зеленовић.

Оценио је да је најпре потребан договор о базичним стварима, попут става да је Србији место на Западу, што како је рекао, подразумева и Европску унију и Вашингтон.

"Желимо да се као одговорни људи укључимо у процес решавања питања Косова и Метохије, јер ће одлагање решавања тог важног питања за Србију довести до тога да нам перспективе буду све лошије, о чему говори и искуство и историја", казао је лидер ЗЗС.

Додао је да очекује да ће ускоро и удружење грађана Заједно за Крагујевац Мирослава Стојановића постати део групације око ЗЗС и са организацијом Нова снага се укључити у прављење новог програма.

Никола Нешић из Нове снаге оценио је да се кључна тачка у програму који предлаже Зеленовић тиче "нових људи који ће носити Крагујевац и Србију".

"Србија сада иде у прогрешном смеру. Морамо да се европеизујемо, морамо да радимо пре свега на нама да бисмо нешто променили", рекао је Нешић.

Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa