Инфо

26. фебруар 2021.26. феб 2021.
Начелник МУО у Владимирцима и Коцељеви: Имунизација се успешно спроводи

Начелник МУО у Владимирцима и Коцељеви: Имунизација се успешно спроводи

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац посетио је у четвртак општину Владимирци, којом приликом је одржан састанак са замеником председника општине Милорадом Милинковићем, на тему актуелне епидемиолошке ситуације. Уприличена је посета Дому здравља и обилазак вакциналног пункта.
У општини Владимирци утрошено је око 1500 доза вакцине, а грађанима су доступне све четири врсте вакцина.
-У Владимирцима се поступак имунизације успешно спроводи у склaду са свим прописаним условима. Највећи број грађана вакцинисан је kинеском вакцином Синофарм, мањи број вакцином Спутњик В, а у последњих пар дана у примени је и вакцина Астра Зенека,рекао је приликом посете Дому здравља Владимирци начелник Управног округа Владан Красавац.

Директор Дома здравља др Бранко Исаиловић истиче да су грађани Владимираца заинтересовани за вакцинацију, а запослени пружају техничку помоћ старијим лицима за пријављивање на портал еУправа.-Укупно је вакцинисано око 1500 грађана у највећем броју вакцином Синофарм која је била и најзаступљенија. Од овог броја око 1000 грaђана примило је прву дозу вакцине, а њих око 500 вакцинисано је другом дозом. Очекује да се у наредном периоду за вакцинацију пријављује млађа популација, нагласио је између осталог директор Бранко Исаиловић.

Општина Владимирци предузела је све активности у превенцији даљег ширења Корона вируса. Донацијом ЕПС-а стављен је у функцију рендген апарат који је дуги низ година био ван употребе.Милорад Милинковић, заменик председника општине Владимирци захвалио се Држави Србији на помоћи око обезбеђења довољних количина вакцине за становнике Владимираца и околних села, али и на финансијским средствима која су обезбеђена за поправку рендген апарата. За кратко време урађено je преко 2000 снимака.

Након Владимираца начелник Владан Красавац посетио је општину Коцељева. У разговору са руководством општине закључено је да се поступак имунизације успешно реализује. Обиласком Дома здравља са три вакцинална пункта и Ковид амбуланте закључено је да је организација добро спроведена и да је до сада вакцинисано преко 1200 грађана Коцељеве, а преко 700 је примило и другу дозу вакцине.

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац ће и у наредним данима обилазити градове и општине на подручју Управног округа у циљу праћења процеса имунизације грађана.
Кабинет начелника
Владана Красавца

Актуелно

Најновији број

15. април 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa