Инфо

23. март 2021.23. мар 2021.
фото: Бета

фото: Бета

Ђилас поднео кривичне пријаве због фалсификовања документације

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас поднео је данас кривичне пријаве против председника Србије Александра Вучића, главног уредника листа "Вечерње новости" Милорада Вучелића и министра финансија Владе Србије Синише Малог, због "фалсификовања документације" о наводним рачунима на Маурицијусу и у Хонг Конгу.

Ђилас је на конференцији за новинаре рекао да је поднео тужбу и против шефице информативне службе Српске напредне странке Владанке Маловић и новинарке "Вечерњих" Андријане Нешић и најавио да ће и у Швајцарској поднети тужбу против свих тих људи за "наношење угледа штети фирме" коју поседује у тој земљи.

"Претпостављам да ће и и члан нашег борда у фирми у Швајцарској, Паскал Шмит, вероватно исто поднети тужбу за штету која му је начињена, јер се он тим послом бави већ деценијама", рекао је он и додао да ће кривична пријава бити проширена у зависности од тога како се буду одвијале ствари у наредном периоду.

Председник ССП-а је рекао да су особе против којих је поднео кривичне пријаве "припремиле и направиле ову аферу и хајку".

"Вучић је у четири дана из Абу Дабија и Бахреина рекао да поседујем рачуне на Маурицијусу, где сам склонио опљачкани новац, Маловић је најавила текст истраживачког тима Вечерњих новости, а Синиша Мали је на основу тих лажних папира рекао да сам прекршио низ закона Србије", објаснио је Ђилас.

Сва та документа су "очигледни фалсификат", не само због демантија Дојче банке, него и због чињенице да су сви ти документи дати на исти датум, што "и лаик схвата да је немогуће", оценио је он.

Ђилас је подсетио да је доказано да су документи, на основу којих се тврди да он поседује фирму која има рачуне у Дојче банци на Маурицијусу, фалсфикат - Дојче банка је демантовала да поседује филијалу на Маурицију и да било којем клијенту може да води рачун.

Исто је, како је рекао Ђилас, учињено и са наводним папиром из банке у Хонг Конгу.

"Не поседујем никакве фирме у иностранству сем легалне која је основана у Швајцарској. Дакле, рачуне имам само тамо и овде у Србији", закључио је Ђилас.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa