Инфо

24. март 2021.24. мар 2021.
Да се никада не заборави
Саопштење за јавност

Да се никада не заборави

Градски одбор Српске напредне странке у Шапцу поводом годишњице НАТО агресије, подсећа јавност да злочине над нашим грађанима никада не смемо заборавити. Током 78 дана бесомучних ваздушних удара најмоћнијих светских сила на једну сиромашну земљу, изгубили смо преко 2.500 живота, међу којима је 79 деце.

Да је бомбардовање суверене државе било историјски преседан и показивање огољене силе тадашњих моћника, јасно је самом чињеницом да је одлука о агресији донета без одобрења Савета безбедности Уједињених нација. Крстарећим ракетама, уништеним фабрикама, срушеним болницама и мостовима желели су да нам кажу да су јачи.

Србија никада неће заборавити патње голоруког народа који је пре 22 године са зебњом гледао у небо, немоћан да било шта учини против НАТО бомбардера. Никада нећемо дозволити да се забораве трогодишња Милица Ракић, двогодишњи Марко Симић, једанаестомесечна Бојана Тошовић и још десетине малишана. Под изговором да спречавају „хуманитарну катастрофу“, агресори су убили најневиније међу нама. За њих они су колатерална штета, за нас трагедија које се морамо сећати свакога дана.

Никада не смемо заборавити ни наше хероје - војнике, полицајце и добровољце који су дали животе да бисмо ми данас живели и да бисмо кроз њихову жртву учили нашу децу шта је родољубље. Никада не смемо заборавити и то да су за 19, тада најмоћнијих земаља света, легитимни циљеви биле школе, вртићи, цркве, пијаце, возови, аутобуси, медијске куће ... Свакога дана морамо да се сећамо да је на тадашњу СРЈ током 11 недеља бомбардовања бачено 15 тона осиромашеног уранијума како бисмо се одрекли слободе и што нисмо дозволили да нам распарчавају државу.

Да се никада не заборави!

ГО СНС Шабац

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa