Инфо

21. април 2021.21. апр 2021.
Обележавање Дана града – Библиотека шабачка: Изложба „Мостови“

Обележавање Дана града – Библиотека шабачка: Изложба „Мостови“

Поводом Дана града, у четвртак 22. априла 2у Галерији Библиотеке шабачке биће отворена изложба „Мостови“ која је настала у сарадњи са Школом примењених уметности. Деветнаести пут ће ученици ове школе у Библиотеци у оквиру едиције „Култура ћирилице“ представити радове и исказати своје таленте. На тај начин се потврђује успешна сарадња двеју значајних установа које се промишљено баве младима.

Изложбу ће отворити Јелена Подгорац Јовановић, директорка Библиотеке шабачке, Невенка Ђокић, директорка Школе примењених уметности и Мина Ступар, професорка из Школе примењених уметности. Овогодишња изложба се бави темом мостова као некадашњим, данашњим и будућим симболима града. Мост као вечита инспирација биће представљен кроз фотографије, графике, линорезе, цртеже и централну скулптуру од књига.

Изложба ће бити отворена у најужем кругу поштовалаца уметности, а све у циљу заштите здравља и одговорног понашања. Директан пренос отварања изложбе ће моћи да се прати преко Фејсбук странице Библиотеке шабачке. Сви заинтересовани суграђани ће моћи да погледају поставку до 18. маја 2021. године.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa