Инфо

7. мај 2021.7. мај 2021.
Глас Подриња

Глас Подриња

Отворена 25. Изложба икона у Галерији Културног центра у Шапцу

У Галерији Културног центра у Шапцу, вечерас је отворена 25. Изложба икона.


Трочлани жири у саставу: Јелена Хинић, иконописац, редован професор на Академији СПЦ у Београду, др Миодраг Милутиновић, фрескописац, доцент на Академији СПЦ у Београду и Соња Петровић Јагић, историчарка уметности из Шапца од приспелих 83 иконе од 67 аутора за излагање на 25. изложби икона је одабрао 40 икона од 34 аутора.
Глас Подриња

Једногласно награда је додељена Неди Ђукић, иконописцу из Крагујевца за изванредну икону “Сила и спас” студиозно урађена икона потпуно у духу српске иконографије показујући да је Неда на добром путу и да се лако издваја из мноштва и сведочи нам да традиција српске духовности још траје.
Глас Подриња

- Први пут учествујем на овој изложби. Веома ми је, као посетиоцу, интересантна, а награду нисам очекивала. Захвална сам Културном центру и уваженом жирију, рекла је ауторка која је на свој начин представила Други Христов долазак.
Глас Подриња

Изложбу је отворила Соња Петровић Јагић, кустос Галерије КЦ.
- Галерија већ четврт века организује већ четврт века и ми је чувамо као драгоценост. Овогодишња изложба је једна од најбољих у последњих неколико година, истакла је она.
Посетиоци су са пажњом разгледали радове, поносни на чињеницу да су иконе неколицине младих уметника из Шапца нашле своје место на овогодишњој изложби.
Глас Подриња

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa