Инфо

10. мај 2021.10. мај 2021.
Начелник МУО Владан Красавац: Од петка до понедељка контролисано 1112 објеката

Начелник МУО Владан Красавац: Од петка до понедељка контролисано 1112 објеката

САОПШТЕЊЕ за медије Владана Красавца,начелника Мачванског управног округа Владана Красавца:

Кризни штаб је на седници одржаној 07. маја донео одлуку о ублажавању досадашњих епидемиолошких мера,посебно оних које се односе на рад угоститељских објеката.Упућен је апел грађанима да се и надаље придржавају прописаних мера, а контроле су настављене на подручју Републике Србије.

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац је у свакодневном контакту са руководством градова и општина са подручја Управног округа. У контроле су укључени расположиви људски и материјални ресурси локалних инспекција и републичких инспекцијских служби.

У фокусу контрола су и даље објекти који су означени као ризични,а поступа се и по пријавама грађана.Извештаји о броју контролисаних субјеката,неправилностима које се током контрола уоче,броју инспектора који је учествовао у надзору и изреченим мерама се свакодневно достављају Мачванском управном округу. Инспектори су током надзора одговорно поступали.

Сваки инспектор у свом инспекцијском надзору дужан је да се надзираном субјекту легитимише,чак и пре него што надзирани субјект затражи /осим у случајевима прикривене куповине. Уколико лица која се представљају као инспектори одмах не покажу своју легитимацију ,сматра се да то лице није у службеном надзору. Ако лица која јесу инспектори ,а не желе да се представе,овакво понашање представља и обележје кривичног дела.

Од петка 07. маја до понедељка 10. маја укупно је контролисано 1112 објеката, у надзору је учествовало 52 инспектора, а у 37 надзора утврђене су неправилности у вези противепидемијских мера.Као неправилности које су утврђене у надзору противепидемијских мера наводе се лична заштитна опрема корисника, радно време и лична заштитна опрема запослених. Инспектори су у складу са законским овлашћењима предузели мере према контролисаним субјектима код којих су утврђене неправилности у спровођењу противепидемијских мера. Према субјектима код којих су утврђене неправилности изречене су законом прописане мере.Донет је један прекршајни налог од 300.000 динара,један прекршајни налог од 150.000 динара и један прекршајни налог од 50.000 динара.

Инспекцијске контроле на територији Републике Србије настављају се и у наредном периоду.

Од 19. марта почео је са радом ЦЕНТАР ЗА КОВИД 19 МЕРЕ.Пречишћен текст нове Наредбе о радном времену и просторним ограничењима за време неповољне епидемиолошке ситуације током трајања заразне болести Ковид-19 може се прочитати на сајту Центра за Ковид мере.

Центар се налази на интернет адреси inspektor.gov.rs

Сви заинтересовани могу поставити и питање за сваку недоумицу ,а сва питања и одговори биће објављени.

У борби против епидемије поред поштовања епидемијских мера, пресудну улогу игра процес вакцинације грађана,који се спроводи у појачаном интензитету. У свим локалним самоуправама Мачванског управног округа организују се вакцинални пунктови на којима се грађани вакцинишу без претходног пријављивања и у месту становања. Одзив грађана је све већи,што охрабрује, а међу вакцинисанима се повећава број младих.Вакцинацију као најефикаснију меру у борби са вирусом Ковид -19. промовишу и медији у својим емисијама и свакодневним саопштењима.

Апелује се на све грађане да и надаље поштују наложене епидемијске мере и да се вакцинишу, јер је држава Србија обезбедила довољан број вакцина и могућност избора вакцине.Једино масовном вакцинацијом можемо заштитити наше становништво од вируса Ковид-19.

Кабинет начелника
Владана Красавца


Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa