Инфо

11. јун 2021.11. јун 2021.
фото: Бета

фото: Бета

Испаљене 63 ракете на територији Мачванског округа

На територији Мачванског управног округа јутрос су испаљене 63 противградне ракете, сазнајемо у Метеоролошком радарском центру Ваљево. Резултат дејствовања је разбијање великих градоносних облака из којих је падала суградица, односно ситан град у уском појасу Јевремовца, Маова и Варне. Штета на усевима није пријављена.

Противградне ракете сада се испаљују аутоматски, а Сектор за одбрану од града за овај део Србије налази се у Метеоролошком радарском центру Ваљево (Близоње). Градоносни облаци јутрос су долазили са Фрушке Горе и ишли су ка југу Србије. Ракете ка њима су почеле да се испаљују око 5.00 сати јутрос и дејствовање је трајало готово два сата.

Ракете не смеју да се испаљују изнад самог града, због густе насељености, али су реаговале све станице около. Шабац има 12 противградних станица са по 9 ракета. Град Шабац је купио додатних 66 противградних ракета.

Надлежни у Метеоролошком радарском центру Ваљево тренутно се налазе на терену и попуњавају станице новим ракетама. До уторка се очекује нестабилно време и могућа поновна појава градоносних облака.
Глас Подриња

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa