Инфо

29. јун 2021.29. јун 2021.
Го ЗЗС

Го ЗЗС

Саопштење: Помрачење Дударе

На Видовдан, 28. јуна, огласио се ЈКП Стари град са необичним саопштењем, које се, укратко, манипулантски обратило становништву са поруком: не верујте сопственим очима! Ако бих сада покушао да интерпретирам те будаласте речи, читаоци би рекли да измишљам и лажем. Зато је најбоље да цитирам део тог саопштења:

“Истина је и да су се у случају пожутеле траве у Сава Парку оствариле суморне најаве стручњака који су упозоравали да депонија Дудара није санирана на прописан начин. Сада видимо шта је донело брзоплето затрпавање некадашњег главног градског сметлишта и игнорисање савета бројних еколога и експерата из области заштите животне средине. Још једном понављамо, травњак у Сава Парку није спаљен због тоталног хербицида, већ је резултат комбинације неадекватно саниране депоније Дудара и временских прилика.”

И сад туци на свим медијима, и народ ће да поверује! Најлакше је прикрити сопствени нерад тако што ће за то неко други да буде крив. Народ кратко памти, мисле они, ко се још сећа какво смо им брдо ђубрета оставили, ово је већ неколико година уређена површина. Ко се још сећа да је овде годинама била зелена, лепо одржавана трава која се редовно коси, а на врућинама залива. Неће трава да никне, јер Дудара није санирана на прописан начин! Пази, мајку му стару! До сад могло, сад не може! А до пре само месец дана, дивљала трава и коров висине до два метра! А сад, баш неће да никне! Није вама трава пожутела, него сте ви, господо убили траву! И није најважније чиме сте је убили, ма да се и то зна, него је најважније, да употребим плеоназам, да сте је “убили намртво”! Ту где су ваше чете прошле, ту ни трава више не расте! Само мало даље, на истој тој Дудари, ваше чете и даље не пролазе и коров дивља до два метра висине! Боље да се нисте оглашавали. „Боље је ћутати и бити сматран будалом, него проговорити и одстранити сваку сумњу.”, саветује Абрахам Линколн. И не брините ништа, нићиће опет нека нова, зелена трава, која је, као и народ, неуништива. Решење је једноставно – треба залити и косити, и депонија ће опет бити “адекватно санирана”.

Све ово подсећа на незаборавни август 1999. године, када је, да посетим оне старије, било чувено помрачење Сунца. Мислим, званично, у својој суштини било је помрачење здравог разума. Док се цео свет веселио овој природној појави, нас су медији натерали да будемо будале. Празне улице, спуштене ролетне и заустављени летови ЈАТ-а - тако је у три слике изгледао 11. август 1999. године у Србији. Као могуће последице набројани су убрзан рад срца, грчеви у стомаку, појачан свраб коже, нагли скок крвног притиска, повећање нивоа шећера у крви и учестало мокрење. Помињала се и могућност губитка вида. Неки се људи покривали ћебетом у августу! Ето шта су нам радили! А ми сад опет треба да поверујемо да је претходна власт упропастила Дудару и да је сасвим нормално да у парку трава буде жута када напољу сија Сунце! И они сад могу да прекрсте руке, јер на “таквој” Дудари, више никада неће нићи трава. Какво поцењивање сопственог грађанина. Он је, дакле, глуп и слеп. Утурићемо му повремено по коју хиљаду његовог сопственог новца, и он ће све да прогута. Гледаће у овакву Дудару, и маштати о Дудари будућности. Не знам, можда им и ово прође. Није чудно када овца бежи од вука, али је чудно када се та овца заљуби у вука.

Председик Градског одбора ЗЗС,
Велимир Кузмановић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa