Инфо

14. јул 2021.14. јул 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Данас започети радови на асфалтирању пута у Моавима дужине 2.700 метара

Данас су започети радови на асфалтирању пута у Маовима дужине 2.700 метара. Почетак радова обишао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.
Глас Подриња

- Кренули смо у реализацију овог пројекта вредности 57 милиона динара из државног буџета. Првих 2,7 километара завршавамо у наредна два дана и крећемо даље. Укупно ће око шест километара бити урађено на деоници Јевремовац-Маови-Богосавац. Стварамо услове да млади остану на селу, да омогућимо нашим пољопривредним произвођачима брже и квалитетније пословање. Неколико великих газдинстава на овом потезу, од којих и фарма говеда која је једна од највећих произвођача млека у Србији, имали су путну инфраструктуру која није одговарала њиховим потребама. Држава је ту да омогући пристојне услове живота и рада на селу. Реализујемо оно што смо обећали и ове летње месеце ћемо искористити да урадимо све што је у нашој моћи да наши суграђани имају што квалитетнији живот, истакао је градоначелник Пајић и додао да се радове започете у Поцерини настављају у Мачви и Посавотамнави - Нећемо заборавити ниједно село, само је потребно мало стрпљења. Ово је прва година власти СНС у граду Шапцу. Грађани су нам дали шансу, сигуран сам да ће бити пријатно изненађени испуњеним обећањима.
Глас Подриња

У Маовима има око 180 активних домаћинстава, од којих је између 35 и 40 на деоници која се асфалтира, 3 километра од центра.
- Ово је велики дан за Месну заједницу Маови, која се бави сточарством и која је по броју становника и броју грла стоке вероватно међу првима у Србији. Ово значи останак младих на селу зато што ће на овај начин бити омогућен прилаз газдинстивма и њивама. Председник Србије и локална самоуправа препознали су проблем и испунили дато обећање, рекао је Драган Марјановић, потпредседник Месне заједнице Маови.
Фото: Глас Подриња

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa