Инфо

22. јул 2021.22. јул 2021.
Бета

Бета

Зеленовић: Први добро организовани отпор однеће режим

Председник странке Заједно за Србију Небојша Зеленовић оценио је да "притисак да се одрже слободни и поштени избори мора да потекне од градјана", а да је њихова мобилизација у ту акцију посао опозиције.

"Због тога сам предлагао предизборе, јер нема лакшег начина да људе из колотечине очаја пребацимо у борбено расположење", рекао је Зеленовић за нови број недељника НИН.

Како је навео, што се тиче преговора о изборним условима, договор је да Европљанима опозиција достави своје јасне ставове после ове рунде која је завршена и да онда они направе предлог решања у току септембра.

Према његовим речима, "иако то све изгледа боље него прошли пут, треба бити јако опрезан са очекивањима доброг исхода".

"Хоћу јасно да изнесем оно што видим: Европска унија у фронту и Америка са стране веома се труде да градјани Србије добију прилику да слободно и поштено гласају. Али, нема тога на белом свету ко жели да уместо опозиције у Србији мобилише градјане у борбу за нормалан живот, нити хоће да уместо градјана ту борбу води и у њој победи", нагласио је Зеленовић.

Он је оценио да је "режим много слабији него што то на први поглед изгледа".

"Први добро организовани отпор однеће их додјавола. Ево, сад би требало да се усресредимо на сакупљање потписа за референдум и да штеточински Закон о водама збришемо", нагласио је Зеленовић.

Како је подсетио, Заједно за Србију је са 23 покрета основао Отворену градјанску платформу Акција.

"Донели смо документ Зелени договор за Србију, који је основ нашег плана за спровођење мирне зелене револуције у Србији", рекао је Зеленовић.

Он је навео да у Србији није било снажније идеологије од ове на којој је утемељена зелена политика, "још од времена када је социјализам мутирао у националистички глиб".

Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa