Инфо

30. јул 2021.30. јул 2021.
Конференција за медије поводом Маратона

Конференција за медије поводом Маратона

Све спремно за 51. пливачки маратон Јарак - Шабац

Традиционално, прве недеље у августу, биће организован пливачки маратон Јарак - Шабац, у сећање на Крвави марш 1941. године. На 51. издању традиционалне спортско-забавне манифестације биће примењен модел из претходне, те ће деоницу од 19 км препливати млади пливачи из три клуба кроз штафетно надметање.

Наступају три клуба, екипе из Сремске Митровице, Ваљева и Шапца. Благодет нашег и пријатељских клубова је да имамо базу младих такмичара који воле да се надмећу, уживају у пливању. Сваку екипу чини по осам представника, динамику смене ћемо одредити зависно од временских прилика и у договору са судијом, а завршницу трке смо замислили да се три последње измене боре за победу, али да ту деоницу пливају сви учесници. Надметање је ревијалног карактера и треба да чува успомену на жртве и учеснике тог страшног догађаја од пре осам деценија - рекао је на данашњој конференцији за медије поводом Маратона Мирко Вуковић, тренер у Пливачком клубу "Делфин" Шабац.

Како су у току радови на новом мосту, 500 метара пре градилишта, због безбедности сви учесници ће се попети на чамце и поново ће запливати 500 метара након проласка места градње.


Млади пливачи у борби за одличја


Поново надметање гурмана



Пливачки маратон је тглавни догађај током викенда пред нама, али одавно је Трка мира "Јарак - Шабац" више од спортске манифестације. После две године паузе поново ће манифестацију отворити такмичење за најбољи рибљи котлић.

-То је посебно такмичење које многи везују за Маратон и верујем да је важно да оно буде саставни део манифестације без обзира у којем облику се организује, а лично сам за опцију да направимо, на пролеће или у јесен такође такмичење где ће баш борба кувара бити централни догађај. За сада се пријавило десет екипа, очекујемо још неколико непосредно пред поечтак. Проглашење победника је у суботу од 20 часова - нагласио је на конференцији Микица Вељовић.

Промоција шабачке спортске младости и пријатељства



Субота је дан за сладокусце и гурмане, а недеља ја посвећена спорту. Старт маратона је у 10 часова у Јарку, проглашење победника у 15 сати у Шапци. Док пливачи буду напредовали ка циљу, на Старом граду ће паралелно трајати Првенство Србије у рвању на песку, ревијално надметање најмлађих у кајаку и турнир у баскету три на три.

Пехар чека најбоље и најбрже


-Град Шабац наставља да подржава традиционалну спортску манифестацију. Она је одраз традиције, сећања и пријатељства Шапца и Јарка. Осим рвачког првенства, све друго је осмишено да се промовишу млади спортисти из нашег града, те да својим суграђанима представе, уверен сам, велики спортски потенцијал. Надам се да ће велики број људи доћи да им пружи подршку - навео је члан Градског већа Марко Пановић.

Суорганизатор догађаја је Месна заједница Јарак, поносно место за коју је Трка мира јединствен и важан догађај.

-Ове године је 80 година од тог страшног догађаја. У најтежим временима родило се нераскидиво пријатељство између Јарчана и Шапчана и неопходно је да се из године у годину чува сећање на догађај, жртве, учеснике и да се никада не заборави разлог због којег је маратон и настајао. Могу се мењати форме, модалитети, али важно је чувати успомену и увек ми је посебан осећај када се приближи дан великог догађаја - истиче представник МЗ Јарак Драган Маркићевић.

Циљ трке постављен


Организатор Манифестације је Туристичка организација Шапца (ТОШ).

-Маратон је једна од манифестација по којем је наш град познат. Сава спаја на град и пријатељску Месну заједницу и обавеза је да одржимо традицију која подсећа на то. Током два дана припремили смо различит програм, уз поменуте догађаје, оба дана ће посетиоци моћи да уживају и у уживо музици и надам се да имају прилику да проведу леп викенд на Старом граду - истакла је в. д. директора ТОШ Нађа Глигорић.

Програм целокупне манифестације

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa