Инфо

7. септембар 2021.7. сеп 2021.
foto:Glas Podrinja

foto:Glas Podrinja

Сајам органске хране

У пешачкој зони Шапца на платоу испред старе Робне куће у току је шести Сајам органске хране. Своје производе на штандовима изложило је 15 произвођача.

- Наше Удружење уз подршку Града организује данас шести сајам органске хране. Он показује да ова манифестација има велики значај за наше суграђане, потрошаче и произвођаче. Ове године имамо преко 15 излагача који су подељени у две групе: прво су сертификовани и друго они који још увек нису ушли у тај процес али планирају да се укључе. Циљ манифестације је да се што већи број људи упозна са овим начином производње и исхране.
Осим органских производа на сајму се налазе и хуманитарне тезге, разних организација са истим циљем, а то је да некоме помогну. То су:"Удружење да будемо сви једнаки", "Љубав, вера и нада" и "Хуманитарна продаја књига Душана Макевића", каже Мина Мијаиловић из Европског удружења за екологију.

На једном од штандова затекли смо Сању Кузмановић, која нуди широку лепезу органских производа са своје њиве. Она и муж Светозар, баве се овом производњом од 2015. године, а тренутно имају 10 пластеника на две хектара.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa