Инфо

8. септембар 2021.8. сеп 2021.
фото: Тим против Луксембурга у Београду. У саставу Лукић и Павловић (фото: ФСС)

фото: Тим против Луксембурга у Београду. У саставу Лукић и Павловић (фото: ФСС)

Шапчани део планова Драгана Стојковића

Фудбалска репрезентација Србије налази се на другом месту квалификационе групе за Светско првенство у Катару наредне године, а од овог циклуса мечева, овај крај може да се похвали са три репрезентативца који ће, с обзиром на године, бити окосница репрезентације у наредном периоду.

Јевремовчанин Страхиња Павловић, тренутно халф Монака и везиста Торина Саша Лукић, родом из Варне, од раније су стандардни чланови репрезентације у које поверење има селектор Драган Стојковић Пикси, док је у последња три меча саставу прикључио и навалног играча шведског Малмеа Вељка Бирманчевића, такође момка из Варне. Он се селектору препоручио играма и головима у светло плаом дресу шведске екипе са којом се квалификовао за групну фазу Лиге шампиона.

Бирманчевић је био стартер у мечу против Катара, Павловић је стартовао и у дуелу против Луксембурга и у мечу против Ирске, као и у утакмици у Катару, док је Саша Лукић у пријатељском дуелу добио прилику са клупе, а део стартних 11 био је и у Београду против Луксембружана.

Страхиња Павловић у дуелу са репрезентативцем Ирске (фото: BBC)


Лукић и Павловић су прве фудбалске кораке направили у екипи Савациума, одакле су отишли у Партизан, док је Бирманчевић почео у екипи ОФК Шабац.

Наредни мечеви Србију очекују у октибру и новембру. Деветог октобра гостујемо Луксембургу.

Кнежевић у дресу Елчеа (фото: https://www.informacion.es)


Кнежевић нова нада
Бранислав Кнежевић, омладински репрезентативац, недавно је нови играч лиге петице. Из Мачве Кнежевић је прешао у члана Примере, екипу Елче. За њега је постојало интересовање из више држава, али се на крају определио за Шапнце и једну од најјачих лига света.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa