Инфо

22. септембар 2021.22. сеп 2021.
Бета

Бета

Мали: До краја дана сви пензионери и корисници ПИО понда добијају по 50 евра

На рачуне пензионера, инвалида рада и корисника привремене накнаде код ПИО фонда Србије данас ће бити уплаћено по 5.900 динара, казао је министар финансија Синиша Мали.

"Ово је део трећег пакета помоћи за ублажавање последица пандемије корона вируса - још једно обећање које данас испуњавамо", рекао је Мали за РТС.

За ту намену данас ће из буџета бити исплаћено 9,9 милијарди динара.

Мали је подсетио је да је током 18 месеци пандемије сваком пензионеру уплаћена помоћ од по 59.000 динара.

"Ова помоћ је стварно показатељ наше снаге, наше стање у јавним финансијама је веома стабилно и имамо новца, показали смо колико је држава јака, и хоћемо да помогнемо онима који су најугроженији, сигурно то јесу наши најстарији суградјани", рекао је Мали.

Коментаришући критике на рачун новчане помоћи грађанима, министар је нагласио да у овом тренутку Србија нема потребу да се задужује.

"У овом тренутку на рачуну нашег буџета имамо 257 милијарди динара... Наш јавни дуг је 55,5 одсто БДП-а, испод нивоа Мастрихта од 60 одсто који је резервисан за ЕУ", рекао је Мали.

Истакао је да домаћа економија "много боље ради" него што је планирано, те да се од тог новца помаже градјанима.

Мали је рекао да ће сви пунолетни градјани у новембру добити још 30 евра помоћи за коју није потребно да се поново пријављују.

Помоћ од 20 евра пунолетним градјанима биће исплаћена у децембру, а од 15. новембра до краја тог месеца за њу ће моћи да се пријаве они који су у медјувремену постали пунолетни и они који се раније нису пријављивали за помоћ од 30 плус 30 евра.

Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa